Perry Sport


Perry Sport, Kalverstraat Amsterdam

De Perry sportwinkel is na een grondige renovatie omgebouwd tot een moderne winkel met een compleet nieuwe gevel en een groot daklicht.Om de commerciƫle potentie van de locatie te benutten heeft de architect een volledig nieuwe, transparante gevel ontworpen die nauw aansluit bij het klassieke ritme en de kwaliteit van bakstenen gevels zoals karakteristiek is voor de Kalverstraat, maar dit combineert met moderne technieken en strakke vliesgevels.De structurele vliesgevels zijn optisch zo ontworpen, dat ze uit de gevel naar voren steken. Inpandig is er een stalen kascontructie rondom de roltrappen gebouwd die vanaf de begane grond tot een het daklicht loopt. Hierdoor ontstaat er een open en transparante winkel met veel daglicht.

Projectnaam

Sports Unlimited Retail B.V., Aalsmeer

Aannemer

Van Wijnen, Weesp

Architect

EversPartners, Heemstede