Tuinkamer, Amsterdam

Opdrachtgever:  Particulier
Architect: Architectuurstudio Haver
Project: Tuinkamer
Locatie: Jan Hanzenstraat, Amsterdam

Voor een particuliere opdrachtgever zijn wij een belangrijk schakel geweest in de realisatie van een open en transparante tuinkamer. De tuinkamer biedt een prachtige uitbreiding van de bestaande woning en daarmee een mooi alternatief voor het vergroten van de woon- en buitenruimte. Het is een plek geworden waarin je het hele jaar door kunt genieten. Het ontwerp is gebaseerd op de openheid en transparantie van een kas. Het stalen skelet met de glazen invulling maken dit concept dan ook meer dan waar. Er is een gevoel gecreëerd waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen, iets wat bij een patio, kleinschalige tuin in een grote stad, een belangrijk aspect is voor het ruimtelijke effect. Daarnaast vloeien alle tussenregels en -stijlen, zowel in de deuren en ramen als in het dak mooi in elkaar over, waarmee er een speels samenspel is ontstaan. 

Specificaties

Het hele stalen skelet is opgebouwd uit het geïsoleerde Forster Unico XS profiel. Dit is één van de meest ultraslanke geïsoleerde profielsystemen op de huidige staalmarkt, welke is voorzien van een sterke RVS koudebrugonderbreking. Het RVS raamwerk in dit profiel is een slechte geleider waardoor er een onderbreking in de isolator wordt gemaakt. Voor een nog slanker effect van deze open en transparante kas is het glas opgesloten middels Renoseal, ook wel stopverf genoemd, aan de buitenzijde.
Het daklicht is opgebouwd uit samengesteld stripstaal in combinatie met het Forster Thermfix profiel, een geïsoleerd daklichtprofiel.

Wij waren zelfs ingeschreven voor de:

Nationale Staalprijs 2022!

 

Tuinkamer, Amsterdam