Wijnkamer, Rotterdam

Opdrachtgever:  Klaasen Horeca Advies
Architect: Vinoloq Custom Wine Cabinets
Project: Wijnkamer
Locatie: Hillegersberg, Rotterdam

De particuliere opdrachtgever had de wens om zijn hoge hal te doorbreken middels op maat gemaakte temperatuurhoudende wijnkamers. Wat deze wijnkamer echter bijzonder maakt, is het feit dat je erdoorheen kunt lopen middels twee in-/uitgangen. Ook is er er rekening gehouden met de enorme hoogte in de hal en de twee enorme hanglampen die aan het plafond hangen. Om de wijnkamer goed te isoleren en om de hanglampen in het zicht te houden, is er hier gekozen voor een glazen dak. Hiermee wordt tevens het ruimtelijk effect versterkt en de natuurlijke lichtinval vergroot.
De combinatie tussen de slanke, goudkleurige, stalen profielen en de walnotenhouten afwerklijsten, maakt dat deze wijnkamer een bijzondere en chique uitstraling heeft.
Verder is er natuurlijk aan een strakke afwerking gedacht, waarbij alles; de stalen deuren en kozijnen, het daklicht, de complete wijnstellingen en zelfs het klimaatsysteem, in dezelfde gouden kleur is gepoedercoat. Daarnaast zijn alle achterwanden voorzien van spiegels, wat de ruimte optisch nog groter doet lijken, maar bovenal, in combinatie met de LED-strips die verwerkt zijn in de walnotenhouten afwerklijsten, doet dit de wijnflessen nog beter uitlichten.

Specificaties

Alle deuren, kozijnen en het daklicht zijn opgebouwd uit het Jansen Janisol profielsysteem. Dit is een geïsoleerd profiel, dat de juiste temperatuur in de wijnkamer doet behouden. Verder zijn alle wijnrekken opgebouwd uit koker- en buismaterialen. 

Wijnkamer, Rotterdam