Zaagmolenstraat, Amsterdam

Opdrachtgever:  Bouwbedrijf Klaver
Architect:
Hoope Plevier Architekten BNA
Project: Loftwoning
Locatie: Zaagmolenstraat, Amsterdam

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij in één van de karakteristieke appartementen aan het water de scheiding gerealiseerd tussen het woongedeelte en het slaapgedeelte; de master bedroom, kinderkamer en badkamer. In verband met de hoge plafonds en het lichtinval, zijn de ruimtes gescheiden middels hoge bovenlichten. Ook is er rekening gehouden met de lucht toe- en afvoer. De buizen hiervan lopen dwars door ons gerealiseerde puien heen.

Specificaties

Middels het gebruik van een smalle profilering, is de wens van de particuliere opdrachtgever in vervulling gegaan. De combinatie van het door ons ontworpen PB35-profiel en de grote glaspartijen heeft er namelijk voor gezorgd dat er zeer veel natuurlijk licht binnen valt in de diverse ruimtes.

Zaagmolenstraat, Amsterdam