Toenmalige Perry Sport, Amsterdam

Opdrachtgever: Van Wijnen
Architect:
EversPartners Ingenieursbureau B.V.
Project: Toenmalige sportwinkel Perry Sport, nu JD Sports
Locatie: Kalverstraat, Amsterdam

De toenmalige Perry sportwinkel is na een grondige renovatie omgebouwd tot een moderne winkel met een compleet nieuwe gevel en een groot daklicht. Om de commerciële potentie van de locatie te benutten heeft de architect een volledig nieuwe, transparante gevel ontworpen. In combinatie met moderne technieken en strakke vliesgevels sluit dit gebouw nauw aan bij het klassieke ritme en de kwaliteit van de bakstenen gevels zoals karakteristiek is voor de Kalverstraat.

Specificaties

De structurele vliesgevels, uitgevoerd in het Jansen VISS profielsysteem, zijn optisch zo ontworpen dat ze uit de gevel naar voren steken. Ter plaatse van de hoofdentree is deze vliesgevel maar liefst 11 meter hoog. Dit in combinatie met de grote glaspartijen, maakt dat de pui een echte blikvanger in de Kalverstraat is.
Verder zijn de stalen buitendeuren en -kozijnen uitgevoerd in het Jansen Janisol profielsysteem.
Inpandig is er een stalen kasconstructie geplaatst. Deze kasconstructie staat rondom de roltrappen en loopt vanaf de begane grond tot aan het daklicht. Dit daklicht is uitgevoerd in het Jansen VISS TVS profielsysteem, een profiel dat speciaal bedoeld is voor hellende, glazen daken. Mede door de stalen kasconstructie en het daklicht ontstaat er een open en transparante winkel met veel natuurlijk daglicht.
Tot slot is de toenmalige Perry Sport schoenenlift afgewerkt middels een stalen en doorvalveilig glazen constructie.

Toenmalige Perry Sport, Amsterdam