Tuinhuis, Uitgeest

Opdrachtgever:  Particulier
Architect:
Project: Tuinhuis
Locatie: Haverkamplaan, Uitgeest

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij een tweetal slanke stalen vouwwanden, ook wel vouw-/knikpuien, gerealiseerd. De twee stalen vouwwanden zijn uitgevoerd in een 3+0, wat inhoudt dat deze uit drie vouw-/knikdeuren bestaat die allen dezelfde kant op opengaan. In dit geval zijn de vouwwanden in spiegelbeeld uitgevoerd, dus de linker vouwwand gaat naar links open en de rechter vouwwand gaat naar rechts open. Daarnaast hebben beide vouwwanden een afzonderlijke loopdeur, waardoor niet de gehele vouwwand geopend hoeft te worden zodra je ‘even’ naar binnen en/of buiten wilt stappen.
Doordat de vouwwanden in dit tuinhuis in spiegelbeeld zijn uitgevoerd, heeft dit tuinhuis een extra grote opening. Ook is er nauwelijks een drempel aanwezig, waardoor het tuinhuis gemakkelijk bij de tuin te betrekken is en dus binnen-buiten en buiten-binnen één worden met elkaar. Wanneer het echter frisser begint te worden, is er een mogelijkheid om het geheel goed af te sluiten, zodat er een warme en knusse plek ‘binnenshuis’ gecreëerd kan worden.
In combinatie met de dikke eikenhouten palen en de zwart gecoate puien, komen deze vouw-/knikdeuren van dit tuinhuis in ieder geval goed tot hen recht.

Specificaties

Beide vouwwanden zijn uitgevoerd in het geïsoleerde Forster Unico en Forster Unico XS profiel. Het woord “XS” zegt het eigenlijk al, dit is namelijk één van de meest ultraslanke geïsoleerde profielen op de huidige staalmarkt.
De Forster Unico en Forster Unico XS profielen bevatten beiden een RVS raamwerk wat voor een goede koudebrugonderbreking zorgt. Dit komt doordat RVS een slechte geleider is, waardoor de kou dus goed buiten blijft en de warmte juist goed binnen en visa-versa. Dit maakt dat de profielen van Forster Unico en Forster Unico XS zeer geschikt zijn voor een buitentoepassing.